Sobota 27. 07. 2024 07:17:46 | Meniny má Božena

Polícia opisuje detaily tragédie na diaľnici. Takto prišli o život dvaja mladí hasiči!

HORNÁ STREDA/ V súvislosti so včerajšou tragickou dopravnou nehodou na diaľnici D1 začal vyšetrovateľ z Nového Mesta nad Váhom trestné stíhanie vo veci prečinu Usmrtenie v súbehu s prečinom Ublíženie na zdraví. Kamionistu, ktorý nešťastie zavinil, umiestnili do cely. Prečítajte si, čo sa v tej osudnej chvíli na diaľnici stalo!

Michal Filek|28. máj 2024|10:00:06

Zdroj: Polícia

Súvisiaci článok
Zo smrti kolegov - hasičov na diaľnici, sú zdrvení aj leteckí záchranári
Čítajte viac >

Na základe doteraz zistených skutočností, na diaľnicu D1 v katastri obce Horná Streda v smere na Žilinu boli vyslané dve vozidlá Hasičského a záchranného zboru a jedno vozidlo Mýtnej polície k horiacemu motorovému vozidlu odstavenému na krajnici.

„Vodič nákladného motorového vozidla značky Scania z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel do pravej časti vozovky, kde narazil prednou časťou vozidla do tam na krajnici stojaceho vozidla Mýtnej polície, v ktorom v tom čase sedel 42-ročný úradník mýtnej jednotky. Ten v dôsledku nárazu utrpel mnohopočetné zranenia a bol leteckou záchrannou službou transportovaný do nemocnice,“ začali s opisom tragédie policajti z Trenčianskeho krajského riaditeľstva.

Šťastie v nešťastní mala v tej chvíli policajtka, ktorá v čase nárazu stála vedľa auta. Tú previezli do nemocnice len s ľahkými zraneniami.

„Nákladné vozidlo následne narazilo na krajnici do stojaceho vozidla hasičského zboru, vedľa ktorého zo strany ochranných zvodidiel stáli dvaja príslušníci Hasičského a záchranného zboru. Títo muži vo veku 27 a 43 rokov následkom nárazu utrpeli zranenia, ktorým na mieste podľahli. Druhé vozidlo hasičského zboru následkom nárazu vymrštilo do stredu vozovky.“

Polícia na mieste vykonala obhliadku miesta činu. Prítomný bol aj znalec z odboru cestnej dopravy. Na miesto udalosti sa dostavil aj minister vnútra SR, prezident PZ a prezident Hasičského a záchranného zboru.

„Štyridsaťročný vodič nákladného motorového vozidla bol vyšetrovateľom zadržaný a umiestnený v cele policajného zaistenia. Jeho dychová skúška bola negatívna. U zadržaného bol vykonaný odber biologického materiálu za účelom zistenia prítomnosti omamných a psychotropných látok,“ ukončila opis polícia.

Presné príčiny a okolnosti tejto tragickej udalosti sú predmetom vyšetrovania.


Súvisiaci článok
Šutaj Eštok vyjadril sústrasť rodinám hasičov, ktorí zahynuli na diaľnici
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť