Sobota 27. 07. 2024 09:42:20 | Meniny má Božena

Park zvierat v Stropkove opäť otvoril svoje brány. Návštevníkov potešil bezplatnými vstupmi

STROPKOV/ V meste Stropkov sa nenachádza zoologická záhrada, no nájdete tam vyhľadávaný a obľúbený Park zvierat. Návštevníci sa však môžu potešiť aj krásou okolitej prírody, vzácnych rastlín, kríkov a stromov. Bezbariérové prostredie parku je vhodné aj pre telesne postihnutých.

Lenka Ménová|16. apríl 2024|10:20:02

Zdroj: Mesto Stropkov oficiálna stránka

Súvisiaci článok
Bohatý kultúrny program plný temperamentu - takto oslávili v komunitnom centre Podskalka Medzinárodný deň Rómov
Čítajte viac >

V Parku zvierat začala nová sezóna

V piatok 12. apríla otvoril stropkovský Park zvierat po zimnej prestávke svoje brány, čím zároveň otvoril novú sezónu. V tento deň potešili prevádzkovatelia parku svojich návštevníkov niekoľkými novinkami a aj bezplatným vstupom. V Parku zvierat sa nachádza vyše osemdesiat kusov zvierat a celkovo je tam 43 živočíšnych druhov.

„Snažili sme sa rozšíriť druhový fond parku a som rád, že sa nám podarilo získať korytnačky močiarne a bazilišky, čo je druh jašterice. V najbližších dňoch pribudnú pštrosy nandu a veľkým lákadlom budú kengury, ktoré u nás očakávame v priebehu budúceho týždňa,“ priblížil vedúci Parku zvierat Kamil Soóš.

Pri detskom ihrisku bol počas zimnej prestávky vybudovaný výbeh pre ovce a kozy, ktorý bude fungovať na spôsob kontaktnej ZOO. Počas sezóny ešte pri pavilóne s primátmi pribudne voliéra určená pre malé mačkovité šelmy.

„Toto budeme realizovať za pochodu, ale radi by sme to ukončili ešte v priebehu sezóny. Postupne sa chceme zamerať aj na rekonštrukciu detského ihriska, ktoré prešlo pred sezónou nevyhnutnou údržbou. Príjemným spestrením pre návštevníkov je Rozprávková chalúpka, kde sa nachádza oddychový priestor pre návštevníkov, prebiehajú tam projekcie filmov zameraných na ekológiu a ochranu prírody,“ dodal K. Soóš.

Vstupné ostalo nezmenené

Deti do 3 rokov majú vstup zadarmo, vstupné pre deti vo veku od 3 - 15 rokov je 2 eurá, dospelí zaplatia 4 eurá za osobu. Park je otvorený denne od 10.00 do 17.00 hod. a počas víkendov do 18.00 hod.

Na čo sa môžu tešiť návštevníci parku

Návštevníci Parku zvierat sa môžu tešiť na nové prírastky z druhov papagájovcov, no i na iné druhy stálych zvierat, ktoré sa v parku nachádzajú dlhšie. Areál je vhodným miestom na relax a oddych nielen pre deti, no i pre dospelých. Parkom ich prevedú náučné chodníky, vďaka ktorým majú možnosť spoznať rastliny, kríky, stromy, ale i nerasty, ktoré nie sú súčasťou parku. Deti sa môžu zahrať na detskom ihrisku, a tak majú možnosť stráviť príjemné chvíle v parku so svojimi rodičmi.

Park zvierat v Stropkove vznikol ešte v roku 1984 a pôvodne to bola Stanica mladých prírodovedcov pri Dome pionierov a mládeže. Potom sa premenovala na Zoopark a neskôr na Park zvierat, ktorý je verejnosti sprístupnený od 11. mája 2020.

Zdroj: Mesto Stropkov oficiálna stránka
Zdroj: Mesto Stropkov oficiálna stránka
Zdroj: Mesto Stropkov oficiálna stránka

Súvisiaci článok
Týždeň dobrovoľníctva - hľadajú sa hrdinovia malých veľkých skutkov. Nezáleží na tom, či máte skúsenosti, cení sa ochota
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť