Piatok 03. 05. 2024 06:43:54 | Meniny má Galina, Timea

FOTO Za zaujímavú fotku rozkvitnutej Nitry môžete vyhrať balíček dobrôt

NITRA/ Jar k nám tentoraz zavítala skôr, než bývalo zvykom. Prejavuje sa to aj na bohato kvitnúcich stromoch všade okolo nás. V Nitre v minulosti investovali do bohatých kvetinových výsadieb, o to pôsobivejšie to tam teraz, keď rozkvitli všetky cibuľoviny, vyzerá.

Patrícia Jeseňová|12. apríl 2024|09:10:44

Zdroj: Facebook/ Mesto Nitra

Súvisiaci článok
Na Zobore sprístupnili nový fotopoint s výhľadom na celú Nitru. Podopiera ho Corgoň
Čítajte viac >

Už hádam ikonickou je v rámci mesta Ulica Fraňa Mojtu, ktorá sa každý rok na pár dní zmení na ružový raj. Zároveň je v týchto dňoch posiata aj svojimi obdivovateľmi či fotografmi, ktorí čakajú na túto jedinečnú chvíľu.

Trvaliek v meste stále pribúda

„V Nitre zaberajú trvalkové záhony skoro 2000 m2 a starajú sa o ne kolegovia z odboru životného prostredia a zo Strediska mestských služieb. Trvalkové záhony skrášľujú najmä kruhové objazdy, betónové plochy na sídliskách a námestia. Ich životnosť je približne šesť rokov, preto sa musia pravidelne obnovovať,“ uviedla radnica.

Naposledy bol pritom rekonštruovaný trvalkový záhon v Starom rínku pred mestským kúpeľom. Mestská trvalková plocha sa zväčšila aj vďaka revitalizácii Starého parku a na Mostnej ulici.

Radnica na prelome apríla a mája plánuje rozšíriť aj záhony s letničkami. Vysádzať by mali neformálne letničkové záhony do spevnených plôch a mobilných nádob.

Vyhrajte sladký balíček

Nakoľko hrejivé slnečné lúče vyzdobili nitrianske ulice, mesto sa rozhodlo usporiadať na sociálnej sieti súťaž. Ľudí vyzýva, aby odfotili rozkvitnutú nitriansku prírodu a podelili sa o svoje zábery v komentároch pod výzvou na Facebooku. Fantázii sa medze nekladú a môžete sa zapojiť s akoukoľvek fotografiou, na ktorú ste pyšní.

Súťaž potrvá do 28. apríla, každý sa pritom môže zapojiť len s jedným záberom. Po uzavretí súťaže budú ocenení traja účastníci. Pritom traja budú vybraní podľa najvyššieho počtu reakcií na fotografii a troch vyberie mesto náhodne.

„Autor fotografie s najvyšším počtom lajkov/ reakcií získa umeleckú grafiku Nitry. Ďalších piatich odmeníme balíčkom regionálnych produktov a reklamných predmetov mesta,“ uviedlo mesto s tým, že súťaž vyhodnotia 1. mája prostredníctvom príspevku na Facebooku.

Pozrite si pár záberov rozkvitnutej Nitry.

Zdroj: Facebook/ Mesto Nitra
Zdroj: Facebook/ Mesto Nitra
Zdroj: Facebook/ Mesto Nitra
Zdroj: Facebook/ Mesto Nitra
Zdroj: Facebook/ Mesto Nitra

Súvisiaci článok
VIDEO Pozrite sa, ako prebieha výcvik policajného psa Nera
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť