Piatok 26. 07. 2024 19:28:11 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Barbarské a neľudské týranie detí rodičmi. Bili ich reťazou a museli hladovať

TRNAVA/ Otrasný prípad týrania detí sa odohrával v Trnave. Rodičia neľudským spôsobom týrali svoje štyri deti. Bili ich reťazami a držali ich o hlade. Na chladničku nainštalovali zámok a aj celý deň nedostali najesť. Museli sa však pozerať na rodičov, ako hodovali. Barbarské a neľudské správanie, nad ktorým zostáva rozum stáť. Rodičom hrozí 15 rokov strávených za mrežami.

Michal Filek|15. apríl 2024|12:19:30

Zámok na chladničke. Zdroj: Polícia SR

Súvisiaci článok
V Petržalke našli telo dobodaného muža
Čítajte viac >

Na ohavný prípad upozornila krajská polícia v Trnave. Týrania sa mali dopustiť rodičia sa štyroch svojich deťoch vo veku 12, 8, 5 a 3 roky. Mali ich biť reťazami a držať o hlade. Vyšetrovateľ ich obvinil.

„Prípad vyšetrujeme ako zločin týrania blízkej a zverenej osoby závažnejším spôsobom konania, formou spolupáchateľstva,“ informuje polícia.

Políciu na prípad upozornila škola v okrese Trnava, ktorú dve zo štyroch z detí navštevovali. Najstarší, 12-ročný syn, mal na tele stopy po bití reťazou a modriny po tele.

„Pri výsluchu policajti zistili, že k bitkám malo dochádzať už od roku 2020 a otec ich mal biť aj trikrát do týždňa. Za trest ich mal biť reťazou, remeňom, rukou, zamykať spolu s ostatnými súrodencami v izbách na zámok a zámky našli policajti aj na chladničke. Ak mali deti neposlúchať, mali byť údajne aj 24 hodín hladné a počas tejto doby mali zažiť aj to, že kým ony hladovali, rodičia pred nimi jedli a provokovali ich,“ uvádzajú policajti.

Hoci k bitkám vraj malo dochádzať najmä zo strany otca, mama detí v tejto výchove otcovi údajne nebránila. Konanie rodičov sa na deťoch malo podpísať nielen na fyzickom ale aj psychickom zdraví.

A tak obaja skončili vo väzbe.

Ihneď po oznámení školy kontaktovali vyšetrovatelia aj pracovníkov sociálnej právnej kurately a po súhlase prokurátora polícia zadržala podozrivé osoby, 32-ročnú mamu a 47-ročného otca.

„Obaja končili v cele policajného zaistenia a krátko na to ich vyšetrovateľ obvinil zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Vzhľadom na závažnosť konania zároveň predložil návrh na podnet, aby boli obaja stíhaní väzobne. S podaným návrhom sa sudca stotožnil, a obe osoby boli hliadkami eskortované do ústavu na výkon väzby. Obvineným môže za takéto konanie hroziť v zmysle zákona strata slobody na 7 až 15 rokov.“

Deti neľudským násilníkom odobrali. Tri staršie umiestnili do detského domova a na trojročného chlapčeka čaká profesionálna náhradná rodina.

Polícia upozorňuje, že aj deti majú svoje práva. Rodičia majú právo použiť pri výchove dieťaťa primerané výchovné prostriedky, ale tak, aby nebolo ohrozené zdravie, dôstojnosť, duševný, telesný a citový vývoj dieťaťa. Vyplýva to zo zákona o rodine.


Súvisiaci článok
V potoku pri Michalovciach našli mŕtvu ženu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť