Piatok 26. 07. 2024 11:14:56 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Poslankyňa tvrdí, že mesto Bardejov neoprávnene vyasfaltovalo cestu. Vraj tým pomáha developerovi. Rozhodne polícia a súd

BARDEJOV/ Obyvatelia Tehelnej ulice v Bardejove odmietajú, aby cesta slúžila ako prístupová komunikácie pre developera, ktorý tu chce začať výstavbu. Tvrdia dokonca, že radnica dala cestu nezákonne vyasfaltovať, ako čiernu stavbu. Poslankyňa sa dokonca obrátila na prokuratúru a políciu. Mesto sa bráni, že cestu opravilo práve kvôli obyvateľom ulice. Špeciálne pre potreby pána Kamila, ktorý chodí na dialýzu a nemohla sa k nemu dostať sanitka.

Michal Filek|30. november 2023|12:00:06

Zdroj: Facebook/Nataša Milistenferová - poslankyňa mestského zastupiteľstva v Bardejove

Súvisiaci článok
Majitelia psov nesúhlasia so zákazom zvierat v TANAP-e, petíciu podpísalo už bezmála 2 000 ľudí
Čítajte viac >

Obyvatelia Tehelnej ulice sa s mestom sporia už niekoľko rokov. V reportáži to tvrdí verejnoprávna televízia RTVS.

Za ulicou sú vraj záhradkári a najmä tam developer chystá výstavbu. Ľudia však odmietajú, aby mu ako prístupová komunikácia na stavbu slúžila ich cesta, ktorá bola doteraz iba panelová. Až pokým ju radnica nedala vyasfaltovať.

Poslankyňa Nataša Milistenferová však tvrdí, že bez stavebného povolenia, kolaudačného rozhodnutia a stanoviska dopravného inšpektorátu. A preto je to teda čierna stavba. A preto sa obrátila na prokuratúru a políciu.

Radnica to však odmieta. Vraj tým nepomáha developerovi, alebo práve obyvateľovi, ktorí takmer denne potrebuje sanitku a tá sa k nemu nemohla dostať.

„Je trikrát do týždňa odkázaný na dialýzu. Tá cesta, ak by sa nebola upravila, je najmä v zime neprejazdná. Mesto neporušilo žiadny zákon,“ povedal pre RTVS vedúci tlačového referátu mesta Bardejov Štefan Hij.

RTVS oslovila aj samotného pána Kamila, ktorý trikrát do týždňa dochádza na dialýzu. Ten im potvrdil, že je rád vyasfaltovanej ceste, lebo sanitka k nemu musí mať prístup.

Prípad teda rieši polícia. Potvrdila to krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová. „Ide o podozrenie zo spáchania trestného činu neoprávneného zhotovovania stavby,“ povedala.

Prípadom sa bude v polovici decembra zaoberať aj súd, na ktorý sa obrátili samotní obyvatelia.


Súvisiaci článok
Fico chce, aby Sulík nahradil škodu za Expo v Dubaji. Smer preto zvoláva parlament
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť