Sobota 27. 07. 2024 05:53:01 | Meniny má Božena

Miškinou jedinou šancou je drahý liek Enherta. Jej liečbu môžete podporiť aj na štarte Mikulášskeho behu na Tancovú

BYTČA/ Miška Ozániková potrebuje nákladný liek, aby mohla čo najviac času stráviť so svojou rodinou. Preto sa aj organizátori tretieho ročníka Mikulášskeho behu na Tancovú rozhodli pomôcť. Na jej liečbu budete môcť prispieť pred štartom behu, 3. decembra pri Kaplnke v Bytči.

Michal Filek|7. november 2023|09:14:28

Zdroj: Facebook/Behači Bytča a okolie

Súvisiaci článok
Mladej mamičke Miške, ktorá trpí zákernou chorobou, poisťovňa neschválila liečbu. Pomôžte!
Čítajte viac >

„Aj my sme sa rozhodli pomôcť. Mišku budete môcť podporiť pri štarte nášho behu. Privítame aj nebežcov, ktorí budú chcieť Mišku a našich pretekárov podporiť 3. decembra o 12.00 na našom Mikulášskom behu na Tancovú na parkovisku pri Kaplnke v Bytči,“ napísali organizátori behu.

Miška ešte raz zhrnula svoj boj so zákernou chorobou, na ktorý potrebuje v súčasnosti veľmi nákladný liek. Je toto totiž jej jediná možnosť, ako čo najviac času stráviť so svojou rodinou, manželom a štvorročnou dcérkou Emkou.

Jediná šanca má názov Enherta a stojí tisíce eur

„Ahojte, volám sa Miška a mám 30 rokov. Mám skvelého manžela a 4-ročnú dcérku. Kým sa začal môj boj, žila som zdravý športový život plný šťastných dní. No žiaľ...

Pred necelými dvomi rokmi mi diagnostikovali agresívnu rakovinu prsníka s metastázami v uzlinách.

Všetko sa začalo štípaním pod pazuchou a zväčšením prsníka, najskôr som si myslela že to spôsobilo nadmerné cvičenie, ale keďže to neprechádzalo a známy mi povedal, že sa môže jednať o rakovinu objednala som sa k odborníkovi. Tam sa začal kolotoč vyšetrení, neistoty a strachu. Najskôr ma čakalo sono, potom biopsia.

O pár týždňov mi povedali výsledok ZHUBNÉ.. Hneď som začala chemoterapiu a to najskôr 4 cykly v Žiline a neskôr som sa odišla liečiť do Bratislavy. Tam som absolvovala ďalších 5 cyklov každé 3 týždne, po chemoterapiách ma čakala operácia, ožarovanie nič nezabralo.

Každý mesiac dávam niekoľko stoviek eur za zdravú stravu, čaje, vitamíny. Nastavili mi liečbu Verzenios, ktorú som si taktiež platila 1 500 – 2 000 eur mesačne. To som mala 4 mesiace až kým sa mi stav nezhoršil. Dali sa mi metastázy na pľúca bohužiaľ lekári mi veľké šance nedali a nastavili mi znovu chemoterapiu ale v tabletkovej forme a tá bohužiaľ znova nezabrala.

Môj postup liečby som niekoľko krát konzultovala aj v zahraničí V Čechách, vo Viedni, v Nemecku, čo taktiež bolo finančné dosť náročné. Na žiadnu liečbu som sa nehodila a nemohli ma zaradiť ani na žiadny výskum. Čakala som niekoľko týždňov.

A lekári sa zhodli, že liečba Enhertou by mi mohla pomôcť a predĺžiť život.

Takže po tom všetkom je mojou poslednou šancou liek Enherta. (Liek je protinádorový liek, ktorý obsahuje liečivo trastuzumab-deruxtekan. Jednu časť tohto lieku tvorí monoklonálna protilátka, ktorá sa špecificky viaže na bunky, druhá aktívna časť lieku po naviazaní na HER2 vstúpi do nádorovej bunky a zničí ich.)

Žiaľ poisťovňa mi liečbu neschválila, a ako samoplatcovi je liečba finančne veľmi náročná. Neviem, ako dlho túto liečbu budem môcť brať. Liečba na 3 týždne vychádza okolo 5 500 - 6 500 eur.

Prosím o zdieľanie môjho príbehu a zároveň prosím ak Vám to situácia dovoľuje o Vašu finančnú podporu, poukázaním Vášho daru/príspevku.

Celé financie by som použila na liečbu Enhertou, vitamíny, cestovanie za liečbou, poprípade ďalšie konzultácie v iných štátoch.

Miške na liečbu môžete prispieť finančným darom na transparentný účet: SK7683300000002002389610.

316685430_510167241136207_1918262832573608801_n.jpg


Súvisiaci článok
Opekačka pre chorú Mišku bude pri Kríži onkopacientov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť